HBTQ Kärleken

1) Kärleken kan visa sig på många olika sätt, man kan bli röd i ansiktet så fort man ser personen man är kär i(man blir röd i ansiktet pga att hjärtat slår snabbare och blodet pulserar snabbare) , man kan också bli fumlig och nervös, det kan pirra lite i magen det finns så många olika symptom. Det är olika från person till person men nästan på alla så pirrar det i magen. Man kan se på personen att den är kär genom blickar (kollar lite längre än vanligt) lyckomedlet i kroppen som heter Endorfin ökar när man är kär.

 

När man är kär kan man känna sig blyg och nervös men det är inte alltid så utan man kan också bli modigare och göra saker man aldrig vågat innan. Adrenalin ger en styrka så man känner sig modigare.

När man är kär kan man också vara ledsen eftersom kärleken inte alltid är besvarad.

Man sitter oftast och dagdrömmer och kan vara svår att få kontakt med.

 

I början av ett förhållande är man förälskad/kär sen övergår förälskelsen till kärlek lite senare i förhållandet.

 

Att vara kär är en underbar känsla som ibland kan vara svår att förklara eller beskriva. Det kan hända att du blir intresserad av en person men inte riktigt vet hur du ska hantera det på grund av osäkerhet för hur du egentligen känner och för hur personen kommer att reagera om du säger nått . Det är bara du själv som kan veta om du är kär eller inte.

Förälskad tror jag är när man har varit tillsammans ett tag och är så kär i personen så man knappt kan släppa i vägen den någonstanns.

Men jag tror också att det kan vara typ som att vara förälskad i Justin Bieber tillexempel att man aldrig har träffat personen men ändå är förälskad. Men sen helt plötsligt så är men inte det längre utan man byter från ingenstans.

 

Kär är det man blir i början av ett förhållande och det kan vara i slutet också, men jag tror att det är det härligaste i ett förhållande (att vara kär) Att vara kär och att vara förälskad är nog inte samma grej tror jag.

 

2) Det finns vissa som tycker att det är konstigt att se t.ex. bögar lebar o.s.v.

Men jag tycker att det är okej dem är ju också människor och ska kunna gilla vem dem vill. För att det är känsligt att säga att man är den (om man är det) Man blir jätte lätt dömd och kan få fula smeknamn som inte är så trevliga.. (inga alternativ)

Jag tror att visa människor tycker att det inte är okej at vara homosexuell för att då är man annorlunda och sticker ut lite från det “vanliga” fast egentligen finns det inget som är vanligt/normalt för alla är annorlunda. Tänk om alla skulle vara likadana då skulle vi inte ha roligt!

Homosexuell – Homo även kallat! Det är när man gillar det motsatta könet alltså om man är kille så gillar man tjejer och tvärtom.

 

Bisexuell – Bi även kallat! Det är när man gillar både killar och tjejer.

 

Transsexuell – Transa även kallat! Det är när t.ex en kille/tjej vill vara en kille/tjej och ibland så klär den bara sig som en kille/tjej men man kan även operera sig så att man har det könet man vill ha.  

 

Queer –  Queer är när man inte vill tillhöra något kön utan att man vill vara sig själv, t.ex. att en kille går med tjol och smink eller att en tjej använder vax och kill parym.

 

Leave a comment